x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Feb 2006   •   00:00

23 februarie 2006

RECUPERARE. Guma de mestecat restabileste tranzitul intestinal al pacientilor care au suferit o interventie chirurgicala la nivelul intestinelor, arata un studiu realizat la Spitalul Santa Barbara Cottage din California. Mestecatul de trei ori pe zi a unei gume fara zahar stimuleaza secretia unor hormoni care activeaza sistemul gastrointestinal si impiedica inflamarea abdomenului, aparitia durerilor si a senzatiei de voma, arata Rob Scuster, autorul studiului. Tranzitul intestinal al celor 17 pacienti participanti la studiu s-a restabilit cu cateva ore mai devreme decat la pacientii care nu au mestecat guma.

PERICOL. Mutatia virusului gripei aviare ar putea avea loc concomitent in mai multe zone din lume, releva un studiu al unor experti americani. "Daca ne asteptam la aparitia unei singure tulpini capabile sa produca o pandemie, ne putem astepta si la aparitia altora", au explicat cercetatorii intr-un articol publicat in revista medicala Public Library of Science Medicine. Articolul mai precizeaza ca amenintarea pentru oameni va continua sa existe, chiar daca actuala epizootie ar fi contracarata.

INEDIT. Viata sexuala a barbatilor este mai buna la 50 de ani decat in tinerete, arata expertii norvegieni si americani in revista medicala British Journal of Urology. 1.185 de barbati cu varste intre 20 si 79 de ani au fost intervievati cu privire la viata lor sexuala. Rezultatele studiului au aratat ca cei mai multi barbati de 50 de ani sunt mai multumiti de viata lor sexuala in comparatie cu semenii lor mai tineri, in ciuda libidoului lor mai scazut decat in tinerete sau a diferitelor probleme sexuale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă