x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Feb 2006   •   00:00
DIALIZA. Romania este singura tara din Europa in care costurile pentru efectuarea unei dialize hepatice nu sunt rambursate de stat, arata prof. dr. Mihai Voiculescu, seful Centrului de Medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni. El a adaugat ca s-au facut demersuri la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, insa aceasta a transferat responsabilitatea Ministerului Sanatatii, care inca nu s-a pronuntat cu privire la un program pentru dializa hepatica.

DIABET. Transplantul de celule producatoare de insulina prelevate de la porci ar putea vindeca diabetul peste zece ani, potrivit studiilor unor medici din SUA. Acestia au vindecat deja de diabet de tip I cinci maimute de laborator prin aceasta metoda. Pentru a depasi respingerea celulelor de la porci, medicii americani au lucrat la perfectionarea unor medicamente.

AGENTI PATOGENI. Din totalul de agenti patogeni care infecteaza omul, 58% provin de la animale, arata rezultatele unui studiu realizat de medici de la Universitatea Edinburgh din Scotia. Cei mai multi dintre acestia nu vor cauza niciodata pandemii. In schimb, riscul unei pandemii provocate de virusul gripei aviare este din ce in ce mai mare. Gripa aviara afecteaza deja zone de pe trei continente: Asia, Europa si Africa.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă