x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Feb 2006   •   00:00

18 februarie 2006

VACCIN. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au ales formula vaccinului antigripal pentru sezonul 2006-2007, dupa ce au fost analizate tulpini din intreaga lume, inclusiv Romania. Vaccinul are doua tulpini noi, a declarat medicul Viorel Alexandrescu, seful Centrului National de Referinta pentru Gripa. OMS recomanda producatorilor ca vaccinul pentru sezonul viitor sa contina urmatoarele virusuri: A/Noua Caledonie (H1N1), A/Wisconsin (H3N2), B/Malaysia. Selectia virusurilor se face dintre tulpinile care circula in decursul unui an, trimise de 121 de centre nationale de gripa din 82 de tari la centrele regionale de referinta ale OMS.

ALZHEIMER. "Maladia Alzheimer apare mai tarziu la oamenii cu educatie superioara, dar, dupa instalare, progreseaza mult mai rapid", a declarat doctorul Nikolaos Scarmeas, de la Columbia University Medical Center din New York. O teorie numita "rezerva cognitiva" ar putea explica aceasta descoperire. "Teoria sugereaza ca oamenii cu abilitati si functii superioare ale creierului sunt capabili sa amane declansarea bolii si a simptomelor, insa la un moment dat nu-i mai pot face fata si boala incepe sa se manifeste", explica Scarmeas.

CALCIU. Administrarea de calciu este necesara pentru mentinerea sanatatii oaselor. Insa femeile expuse la fracturi ar trebui sa stie ca suplimentele cu calciu nu sunt suficiente si ca ar trebui sa urmeze si alte tratamente pentru a se proteja, arata un studiu realizat in SUA. Rezultatele studiului, realizat pe femei cu varste intre 50 si 79 de ani aflate la menopauza, au aratat o crestere modesta a densitatii osoase a femurului in cazul femeilor care au luat suplimente de calciu si vitamina D.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă