x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Feb 2006   •   00:00
TUBERCULOZA. La Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a fost inaugurat primul centru din Bucuresti si al doilea din Romania destinat tratarii bolnavilor cu tuberculoza multidrog rezistenta (MDR-TB). MDR-TB este o forma a tuberculozei care nu raspunde la medicamentele antituberculoase obisnuite. Tratamentul acestei forme a bolii se face pe o perioada de cel putin 18 luni, cu medicamente mai multe, mai greu de tolerat si cu sanse mici de vindecare. Din cei 25.000 de pacienti diagnosticati anual cu TBC, in jur de 750 sufera de tuberculoza multidrog rezistenta.

VRANCEA. 12 persoane infectate cu virusul HIV au decedat in 2005 in judetul Vrancea, iar alte cinci au fost diagnosticate ca fiind infectate HIV. In ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala, in 2005 numarul acestora a scazut cu 52 fata de 2004. Astfel, daca in 2004 au fost inregistrati cu sifilis 150 de barbati, in 2005 numarul acestora a scazut la 98.

TEST. Un grup de cercetatori din San Francisco a creat un nou test capabil sa le dezvaluie persoanelor de peste 50 de ani cat mai au de trait. Pacientii trebuie sa raspunda la 12 intrebari referitoare la diversi factori de risc, cum ar fi fumatul, diabetul si oboseala acuta resimtita dupa efortul fizic. Cu cat bolnavii dau mai multe raspunsuri pozitive, cu atat creste riscul de deces in urmatorii patru ani.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă