x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Feb 2006   •   00:00
DIABET. Evidenta electronica a diabeticilor din judetul Constanta a scos la iveala mii de bolnavi fictivi. Dupa ce a fost folosit programul-pilot Hipocrate, prin care se tine deocamdata doar evidenta electronica a bolnavilor de diabet si a medicamentelor necesare acestora, aici s-a descoperit ca evidentele anterioare au fost eronate. Astfel, numarul real al persoanelor cu diabet este cu 3.000 mai mic decat cel inregistrat anterior aplicarii programului.

NASTERI. 13 fete sub 15 ani au nascut, in anul 2005, in judetul Vrancea. Potrivit unei statistici intocmite de Directia de Sanatate Publica a Judetului Vrancea, alte 436 de fete, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, au ramas insarcinate anul trecut. Dintre acestea, 205 au hotarat sa renunte la sarcina. Din datele consemnate la Directia de Sanatate Publica, in 2005, cei mai multi copii au fost adusi pe lume de femei cu varste intre 20 si 24 de ani.

ALERTA. Riscul raspandirii gripei aviare in Europa va creste la primavara, avertizeaza Agentia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Din cauza deplasarii pasarilor migratoare din Africa in Europa, riscul propagarii virusului pe vechiul continent ar putea fi mai mare, conform declaratiei directorului Departamentului de Productie si Sanatate Animala, Samuel Jutzi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă