x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Feb 2006   •   00:00

15 februarie 2006

GRIPA AVIARA. Masurile luate in Grecia, Italia si Slovenia ar putea limita propagarea gripei aviare la crescatoriile de pasari, daca sunt aplicate rapid, a afirmat un purtator de cuvant al Comisiei Europene. "Cel mai important este ca statele membre sa aplice, fara ezitare, masurile prevazute in cadrul comunitatii. Populatia trebuie asigurata ca masurile necesare sunt luate imediat in statele in cauza", a declarat Philip Tod, purtator de cuvant al comisarului european pentru sanatate.

DENUMIRE. Ministerul Sanatatii isi va schimba denumirea in Ministerul Sanatatii Publice. Potrivit articolului 11, alineatul 1 din Legea privind sanatatea publica, Ministerul Sanatatii Publice este organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului, infiintat prin reorganizarea Ministerului Sanatatii.

INAUGURARE. A fost inaugurat Centrul medical Medisystem, conceput pentru a oferi servicii medicale populatiei din zona Militari-Drumul Taberei din Bucuresti. El cuprinde sase cabinete de consultatii, o sala de mici interventii ambulatorii si asigura servicii medicale pentru urmatoarele specialitati: medicina interna, cardiologie, dermatologie, oftalmologie, ORL, neurologie, ginecologie etc.

ACORD. Medicii, dentistii si farmacistii care lucreaza in Ministerul Sanatatii, directiile de sanatate publica, precum si in cadrul caselor de asigurari de sanatate pot desfasura, in afara programului normal de lucru, activitati profesionale in sistem privat. Prevederea se numara printre amendamentele acceptate de Guvern la legile privind exercitarea profesiei de medic, dentist si farmacist.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă