x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Feb 2006   •   00:00

11 februarie 2006

HIV. Teste de laborator au aratat ca o substanta chimica - CSA-54 - ar putea stopa avansarea SIDA. Cercetatorii americani de la Vanderbilt University au descoperit ca aceasta substanta impiedica virusul sa se extinda in organism. CSA-54 ataca membrana virusului si il impiedica astfel sa infecteze alte celule. Dr. Derya Unutmaz, coordonatorul echipei de cercetare, a aratat ca rezultatele sunt promitatoare, dar este nevoie de teste suplimentare pentru a confirma concluziile preliminarii.

SINUCIDERI. In Japonia, numarul sinuciderilor in grup in randul persoanelor care s-au cunoscut pe internet s-a dublat. Rata de suicid din aceasta tara a ajuns printre primele la nivelul statelor industrializate: in anul 2005 au avut loc 91 de astfel de sinucideri. Politia japoneza a avertizat ca persoanele care au o depresie puternica si nu mai vor sa traiasca, dar se tem sa moara singure, fac noi cunostinte pe internet. Aceasta ar fi explicatia sinuciderilor in grup, fenomen dificil de controlat.

ANTIDEPRESIVE. Medicamentele de combatere a depresiei administrate in timpul sarcinii pot afecta sanatatea fatului, arata studiul unui grup de cercetatori de la Universitatea California din San Diego. Asadar, micutii ai caror mame au luat antidepresive in a doua jumatate a sarcinii prezinta un risc de sase ori mai ridicat de a se imbolnavi de afectiuni ale plamanilor decat in mod normal. Medicamentele care produc acest risc sunt cele din categoria inhibitorilor de monoaminoxidaza.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă