x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Feb 2006   •   00:00
RAPORT. Statele lumii nu sunt pregatite, la ora actuala, sa faca fata unei epidemii de gripa aviara, al carei virus prezinta o diversitate genetica mult mai mare decat s-a crezut initial, se arata in raportul de specialitate al unei echipe internationale de cercetatori. Marea diversitate genetica a virusului - care se manifesta sub forma a patru tipuri genetice, denumite Z, V, W si Delta Mekong - a constituit o surpriza pentru cercetatorii care au constatat ca unele pasari purtatoare ale bolii nu prezinta simptomele acesteia.

CEREALE. Regimul alimentar bogat in produse ce contin cereale integrale poate reduce riscul aparitiei diabetului si bolilor de inima, se arata intr-un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Cerealele sunt o sursa bogata de fibre, minerale, vitamine si antioxidanti. "Acesti compusi au functii biologice importante si totalitatea lor are o contributie importanta in reducerea riscului de diabet si boli de inima", conform studiului.

PNEUMONII. Saptamana trecuta, medicii de familie din judetul Harghita au raportat 442 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 65 de pneumonii. Seful Compartimentului Epidemiologic din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Harghita, dr. Lazar Cecilia, a precizat ca numarul de cazuri se situeaza in limita normala pentru aceasta perioada a anului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă