x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Feb 2006   •   00:00
OPERATIE. O femeie de 37 de ani cu cancer de mandibula a fost operata, timp de 11 ore, la Cluj. Medicii de la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Faciala i-au reconstruit acesteia mandibula si obrazul din os, muschi si piele recoltate din zona gambei. Pacienta are sanse mari de vindecare, pentru ca tesuturile din jurul tumorii nu au fost afectate.

GRIPA. Prima tulpina de virus gripal gasita in acest sezon a fost izolata in judetul Iasi. Potrivit Centrului de Referinta pentru Gripa din Institutul Cantacuzino Bucuresti, este vorba despre un virus asemanator cu varianta din vaccin. Activitatea gripala din acest moment din Romania este de intensitate joasa, dar cu o tendinta de crestere.

HEPATITA. Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSPB) intentioneaza sa declanseze o campanie de imunizare impotriva hepatitei A la copiii de clasa I, scolarii intre 7 si 9 ani fiind cei mai susceptibili de a contracta virusul. In acest sens, DSPB cere sprijin financiar autoritatilor administratiei publice locale pentru achizitionarea vaccinului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă