x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Feb 2006   •   00:00

8 februarie 2006

TIGARI. Potrivit specialis-tilor, tigarile lights contin sute de aditivi, sporindu-le gradul de nocivitate. Astfel, aromele de cacao din compozitia acestor tigari amagesc copiii care experimenteaza acest viciu. Mentolul sau alti aditivi reusesc sa "anestezieze" gatul, in asa fel incat sa atenueze mult din iritarea provocata de fum. Unii aditivi care "imita" aroma de cacao contribuie la dilatarea cailor respiratorii, facilitand patrunderea fumului mai usor si mai rapid in plamani.

PARKINSON. Un studiu al cercetatorilor francezi, publicat in New England Journal of Medicine, arata ca o parte din evreii si arabii care sufera de Parkinson este afectata de o mutatie genetica. Aceste date i-au determinat pe cercetatori sa afirme ca boala Parkinson poate aparea si ca urmare a predispozitiei genetice. Mutatia respectiva apare la 18,3% dintre evrei si la 39% dintre arabi.

SMURD. Coordonatorul SMURD, doctorul Raed Arafat, a declarat ca Serviciul va achizitiona primul centru de interventie pentru accidente colective si dezastre, care va deveni functional cel mai probabil din luna mai a acestui an. Centrul va fi achizitionat in urma unui parteneriat cu o companie de telefonie mobila, care vizeaza sistemul de telemedicina. 270.000 de euro sunt destinati achizitiei centrului de interventie. Acesta va cuprinde un spital de campanie, cu 60 de locuri, si echipamente de descarcerare pentru structuri grele.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă