x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Feb 2006   •   00:00

6 februarie 2006

VIROZE. Peste 14.400 de cazuri de pneumonie, dintre care au necesitat internare mai mult de 2.600, au fost inregistrate la sfarsitul lunii ianuarie, potrivit datelor raportate Ministerului Sanatatii de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile. In aceasta perioada au mai fost consemnate 38.356 de cazuri cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare, 1.979 necesitand internare. Din 23 de cazuri de suspecti de gripa, doar unul singur a necesitat internare.

RUJEOLA. Noua copii, cu varste intre noua luni si doi ani si jumatate, precum si o adolescenta din Ramnicu-Sarat au fost internati, cu diagnosticul de rujeola, la Sectia de boli contagioase a Spitalului judetean Buzau. Dr. Elena Damian, medic la sectia de boli contagioase, a declarat ca pacientii au facut complicatii, in special, bronho-pneumonie. Desi se afla in plina expansiune a bolii, sunt in afara oricarui pericol. In 2005, la Buzau au existat 361 de suspiciuni si 161 de cazuri de rujeola confirmate.

LUMINA. Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, nu mai este nevoie de cafea pentru a ne mentine treji. Un grup de oameni de stiinta de la Brigham and Women’s Hospital din Marea Britanie a descoperit ca lumina de culoare albastra combate somnolenta la orele tarzii din noapte, atunci cand ceasul biologic ne indeamna la somn. Asadar, cei care au activitate nocturna nu vor mai fi nevoiti sa bea litri de cafea, ci sa lase aprins un bec albastru. Atentie insa, asociata cu amfetamine sau cafea, lumina albastra poate dauna grav ochilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă