x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Feb 2006   •   00:00

3 februarie 2006

RISC. Carnea rosie creste riscul cancerului de colon, arata rezultatele studiului unui grup de cercetatori britanici de la Consiliul de Cercetare Medicala din Cambridge. Studiind celule prelevate de la voluntari care mancau conform unor diete diferite, echipa de cercetatori britanici a descoperit ca nivelul de compusi care altereaza ADN-ul, provocand cancer, creste o data cu cresterea consumului de carne rosie.

LUPUS. Celule-susa prelevate din maduva osoasa a bolnavilor de lupus pot ajuta la regresul cursului bolii inflamatorii, daca acestea sunt transplantate inapoi la aceiasi pacienti, potrivit unui studiu al medicilor de la Northwestern Memorial din Chicago. Din cei 50 de pacienti care au fost supusi acestui tip de interventie, jumatate au scapat de boala dupa cinci ani. Cei inclusi in experiment aveau o forma de lupus care le punea in pericol fie anumite organe, fie chiar viata, si epuizasera toate solutiile de tratament.

TUBERCULOZA. Aproape 120 de profesori si elevi din judetul Constanta au fost diagnosticati cu tuberculoza pe parcursul anului trecut. Autoritatile sanitare incearca sa convinga conducerile scolilor sa raporteze la timp astfel de cazuri. Cele mai multe cazuri de TBC sunt in scolile din mediul rural, iar alte aproape 20 au fost semnalate in liceele din municipiul Constanta. Cei aproape 120 de pacienti depistati anul trecut se afla in evidentele Clinicii de fiziologie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă