x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info viaţă sănătoasă 14 iulie 2007

Info viaţă sănătoasă 14 iulie 2007

de Georgeta Licsandru    |    14 Iul 2007   •   00:00

PROGRAM. Eugen Nico-lăescu, a cerut autorităţilor de sănătate publică judeţene să transmită rapoarte cu privire la derularea programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. "Vrem să ştim care este stadiul primirii taloanelor in judeţe, modul in care au fost acreditate laboratoarele, dacă s-au incheiat contractele cu acestea şi dacă sunt operaţionale, in special in mediul rural. In funcţie de aceste rapoarte vom lua măsurile care se vor impune", a spus Nicolăescu.

Â

PROPUNERE. Primaria oraşului Sinaia a primit propunerea de cooperare cu Beike Biotechnologies China şi SC Decebal Mehedinţi SRL, in vederea deschiderii unei clinici de implant cu celule stem şi a unui centru de recuperare medicală in Sinaia. Consiliul Local al oraşului Sinaia a aprobat prin hotărărea nr. 108, adoptată in 20 iunie 2007, cooperarea cu Beike Biotechnologies China, numai după ce aceasta va obţine toate avizele legale, inclusiv avizul Ministerului Sănătăţii Publice, pentru implementarea unei astfel de tehnologii in Romănia.

Â

LAPTE. Consumul zilnic de lapte poate proteja organismul de bolile cardiovasculare şi diabetul de tip II. Studiul realizat la Universitatea Cardiff a durat 25 de ani şi a ţinut sub observaţie 2.400 de bărbaţi, cu vărste intre 45 şi 59 de ani. Persoanele care au băut zilnic o cană cu lapte au prezentat cu 62% mai puţine probabilităţi de a dezvolta sindromul metabolic (afecţiuni cardiovasculare, diabet, obezitate) faţă de cei care au consumat puţine lactate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă