x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lavanda calmeaza toate durerile

Lavanda calmeaza toate durerile

13 Apr 2004   •   00:00

Cauzele durerilor de gat pot fi multiple: infectie, fum, praf etc. O gargara cu o solutie de ulei de lavanda este extrem de eficienta.

Solutia o preparam astfel: punem 5 picaturi de ulei de lavanda in 100 de mililitri de apa. Facem gargara doua-trei zile si vom constata ca durerile au disparut. Se poate utiliza si un amestec dintr-o lingura de miere, trei-patru picaturi de ulei de lavanda in 100 mililitri de apa, care se bea foarte incet. Rezultatul se constata dupa doua-trei zile de utilizare, de doua ori pe zi. Efecte deosebite obtinem si prin masarea usoara a gatului cu un amestec de 50 mililitri de ulei de floarea-soarelui si zece picaturi de ulei volatil de lavanda.

DURERI DE PICIOARE. Un remediu vechi pe care-l practicau femeile de la tara care parcurgeau distante mari pe jos are astazi baze stiintifice, nebanuite. Femeile obosite si cu dureri de picioare puneau intr-un lighean cu apa calda o mana de flori de lavanda, putin cimbru, putina salvie si o lingura de sare de bucatarie. Tineau picioarele in miraculoasa baie de plante si durerile dispareau treptat. Azi, puteti pune 10-15 picaturi de ulei de lavanda, 5 picaturi de ulei de busuioc si 5 picaturi de ulei de salvie. Nu numai ca dispare durerea picioarelor, dar se poate constata in scurt timp si „intinererea" lor, in sensul ca dispare oboseala si pielea se netezeste.

DURERILE DE CAP. Lavanda poate inlatura durerea de cap, cea mai simpla forma de calmare a acesteia fiind masarea tamplelor, a zonelor de dupa urechi de la ceafa cu doua picaturi de ulei esential de lavanda. Operatiunea se repeta de doua ori la interval de un sfert de ora. Pentru masaj se poate folosi si un amestec din trei picaturi de ulei de lavanda si trei picaturi de ulei de eucalipt, dizolvate in 10 mililitri de ulei de floarea-soarelui.

DURERI LOMBARE. Masajul lombar de doua ori pe zi cu ulei de floarea-soarelui in care au mai fost puse doua-trei picaturi de ulei de lavanda este extrem de eficient. De asemenea, pentru durerile din aceste zone se recomanda bai de 15-30 de minute in cada, in care s-au adaugat 5-6 picaturi de ulei de lavanda.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă ulei lavanda picaturi