x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Leacuri NATURALE pentru ÎNŢEPĂTURILE de ŢÂNŢARI

Leacuri NATURALE pentru ÎNŢEPĂTURILE de ŢÂNŢARI

10 Iun 2015   •   15:27
Leacuri NATURALE pentru ÎNŢEPĂTURILE de ŢÂNŢARI

Vara, cel mai plăcut este să ne petrecem timpul cât mai mult afară din casă. În această perioadă a anului, ţânţarii mişună prin aer şi noi putem avea de suferit de pe urma înţepăturilor acestor insecte. Mai mult, înţepăturile de ţânţari pot fi periculoase, deoarece aceştia pot transmite diferite boli. Iată câteva leacuri naturale împotriva înţepăturilor de ţânţari.

Primul lucru pe care ai tendinţa să-l faci atunci când te înţeapă un ţânţar este să te scarpini. Medicii atrag atenţia asupra faptului că atunci când ne scărpinăm putem provoca o serie de probleme, cum ar fi ruperea pielii, expunerea muşcăturii la un risc mare de infecţie, iar zgârieturile creează o inflamaţie şi o durere şi mai mare. 

Leacuri NATURALE pentru ÎNŢEPĂTURILE de ŢÂNŢARI

1. Aplicarea de comprese reci. Gheaţa amorţeşte nervii, care conduc la senzaţia de mâncărime. Dacă încerci în schimb să pui o compresie caldă, poate avea acelaşi efect asupra nervilor, însă de îndată ce o vei înlătura, mâncărimea se va agrava.

Citeşte şi: Ce trebuie să faci dacă te-a muşcat o VIPERĂ

2. Uleiul de arbore de ceai. Acesta acţionează ca un antiinflamator, astfel că poate combate mâncărimea, inflamarea şi durerea şi se pare că are, de asemenea, proprietăţi antibacteriene şi antivirale, care pot ajuta la prevenirea infecţiilor la locul muşcăturii. Totodată, poate fi folosit şi ulei de lavandă.

Citeşte mai mult pe ROMANIATV.NET
 

×
Subiecte în articol: tantari