x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Legătura dintre durerile de spate și infecțiile urinare

Legătura dintre durerile de spate și infecțiile urinare

31 Aug 2017   •   20:25
Legătura dintre durerile de spate și infecțiile urinare

Sfârșitul verii vine adesea la pachet cu problema infecției urinare, care dacă nu este tratată corespunzător poate da probleme multă vreme, scrie clicksanatate.ro.

Una dintre afecțiunile cel mai adesea ignorate poate crea multe neplăceri. Cunoscută și sub denumirea de cistită, infecția urinară apare cu precădere la sexul feminin, potrivit unui studiu realizat de către Institutul Național de Diabet și boli Digestive din America.

Tot potrivit aceluiași studiu se pară că bărbații cu vârstele peste 50 de ani suferinzi de prostată se pot confrunta și ei cu apariția infecției urinare.

Motivul apariției cistitei la femei fiind explicat de faptul că uretra este mult mai scurta decât la bărbați și în felul acesta este facilitată migrarea bacteriilor către vezica urinară.

Cauzele apariției cistitei
Una dintre cele mai cunoscute bacterii responsabile de această infecție pare a fi abcteria E.Coli, cel mai frecvent microb de la nivelul colonului și implicit a anusului.

Dar și schimbările hormonale de la menopauză, utilizarea unui cateter, pietrele la rinichi sau diabetul se regăsesc printre cauzele favorizante apariției infecției urinare.

×