x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Legaturi periculoase - Fumatul este asociat cu alcoolismul si cu depresia

Legaturi periculoase - Fumatul este asociat cu alcoolismul si cu depresia

de Oana Antonescu    |    19 Sep 2005   •   00:00
Legaturi periculoase - Fumatul este asociat cu alcoolismul si cu depresia

Fumatorii sunt de patru ori mai predispusi la consumul unor cantitati mari de alcool, in comparatie cu nefumatorii, arata un studiu realizat de Centrul pentru Cercetarea Tutunului si Interventie din cadrul Universitatii Wisconsin.
Comportamentul barbatilor fumatori este diferit de cel al femeilor care au acest obicei, mai arata studiul la care au participat peste 8.000 de persoane din Wisconsin. Astfel, doar 5% dintre ele obisnuiesc sa bea cantitati foarte mari de alcool. In schimb, fumatul le face de doua ori mai predispuse la depresii si stari de anxietate, in comparatie cu femeile care nu fumeaza.

SUB CONTROL. "Rezultatele acestui studiu sunt foarte importante pentru ca demonstreaza existenta unei legaturi intre unele dintre cele mai importante riscuri pentru sanatate: fumatul, alcoolismul si depresia", spune doctorul Michael Fiore, coordonatorul studiului. El crede ca aceste consecinte ale fumatului pot fi evitate atata vreme cat medicii care au in grija fumatori monitorizeaza atent sanatatea pacientilor.

Studiul a mai aratat ca numai 54% dintre fumatori stiu ca acest obicei are efecte nefaste asupra sanatatii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă