x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Magnetoterapia scoate durerea din cap

Magnetoterapia scoate durerea din cap

de Magda Colgiu    |    12 Ian 2011   •   18:31
Magnetoterapia  scoate durerea din cap
Sursa foto: /Thinkstock

146226-thinkstock89692282.jpgDurerile cauzate de diverse afecţiuni pot fi eliminate cu ajutorul unei te­rapii eficiente, puţin cunoscută în România: terapia cu magneţi.

„Magnetoterapia este un tratament natural, care ajută la eliminarea durerilor cauzate de unele afecţiuni. Magneţii se aplică pe zonele du­re­roa­se. Câmpul magnetic exercitat de aceştia contribuie la reducerea du­re­rii, are efecte benefice asupra sistemului imunitar, contribuie la eli­minarea toxinelor şi la îmbunătăţirea somnului de noapte”, precizează Ma­rius Constantinescu, consultant de sănătate. Fierul se mişcă mult mai re­pede, iar polaritatea se transferă asu­pra mem­branelor celulelor. Gra­ţie acestor modificări, este accelerat transfe­rul de subastanţe şi este ameliorat metabolismul. Şi hemoglobina, care transportă oxigenul în artere, îşi mă­reşte viteza sub acţiunea câm­pului magnetic.

De aceea, oxigenul ajunge mai repede de la plămâni la celulele unde se produc schimburile de gaze. Printre afecţiunile ameliorate gra­ţie magnetoterapiei se numără reu­ma­tismul, sindromul Parkinson, artrita. De asemenea, durerile de cap sau de articulaţii, sindromul premenstrual, problemele de circulaţia sângelui, lipsa poftei de mâncare sunt eliminate în urma câtorva şedinţe de te­rapie cu magneţi. În România, terapia magnetică este relativ recentă şi destul de puţin cu­noscută. O şedinţă de masaj în care se lucrează cu aparatul magnetic la nivelul spatelui durează între 45 de minute şi o oră. Înainte de şedinţe, pacienţii trebuie să se hidrateze.

„Pacientul trebuie să bea neapărat suficientă apă (1 litru/20 Kg corp) în perioada de început, deoarece procesul de detoxifiere a organismului trebuie susţinut cu multă apă (ideal de folosit apa Pi, care este singura care face hidratare intra­celulară). Şi persoanele sănă­toase pot face magnetoterapie. Totuşi, acest tip de terapie e total in­ter­zisă femeilor însăr­ci­nate, persoa­nele care au un by pass, celor care au inflamaţii acute, pacemakere, defibrilatoare sau alte dispozitive interne, suferinzilor de diabet zaharat sau de cancer. Este indicat să consultaţi un medic de familie, care se poate pronunţa dacă este bine sau nu să urmaţi o şedinţă de magnetoterapie.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei