x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mai puţină sare în produsele de brutărie

Mai puţină sare în produsele de brutărie

de Cristina Andreea Calin    |    21 Mar 2008   •   00:00

Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie doreşte reducerea cantităţii de sare din produsele de brutărie, în special din pâinea premium.

Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie doreşte reducerea cantităţii de sare din produsele de brutărie, în special din pâinea premium. Autorităţile britanice au luat în ultimul timp măsuri disperate pentru a convinge consumatorii să nu mai depăşească cantitatea zilnică recomandată de sare de 6 g. Problema cea mai mare a autorităţilor în acest caz particular este că pentru a produce pâinea premium este nevoie de o cantitate mai mare, pentru a se putea păstra textura potrivită a aluatului. În acest proiect sunt implicaţi şi producătorii care vor să investească în cercetarea efectelor reducerii cantităţii de sare în pâinea premium. Reuşita studiului este foarte importantă pentru că din cauza consumului ridicat de sare apar boli cardiovasculare, renale şi o mulţime de alte maladii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă