Conţinut/100 g: calorii – 431; glucide (carbohidraţi) – 0; lipide (grăsimi) – 31,1 g; protide (proteine) – 37,7 g.
Combinaţii recomandate: verdeţuri în general.Combinaţii nerecomandate: fructe în general, miere, zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri, lapte, sare.
Combinaţii neutre: cereale şi derivat, cartofi, castane, leguminoase, brânzeturi slabe şi grase, peşte slab, carne slabă, peşte gras, carne grasă, măruntaie, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline, ananas, papaya, apă.
Notă: Brânzeturile cu pastă filată se digeră relativ greu. Combinarea alimentelor amilacee (n.r. – bogate în amidon) cu cele bogate în proteine grase provenite din brânzeturi maturate are influenţă mai mult asupra timpului de rămânere a mâncării în stomac decât asupra uşurinţei cu care aceasta se digeră. Din acest motiv, asocierea în cantitate moderată a brânzeturilor maturate cu pâine şi paste este destul de bine tolerată.
Sursa: volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro