Conţinut/100 g: calorii – 361; glucide (carbohidraţi) – 46,5g; lipide (grăsimi) – 9,9 g, protide: 26,3g
Combinaţii recomandate:
Cereale şi derivate; cartofi; castane; verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate:
Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri;
brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; lapte; sare.
Combinaţii neutre:
Leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; apă.
Notă:
Grâul pus la încolţit în apă îşi sporeşte semnificativ conţinutul salin, iar amidonul începe să se degradeze parţial în malţ.
Cereala devine astfel mai uşor de digerat şi mai hrănitoare decât produsul iniţial.
- Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro