Care sunt sfaturile profesorului Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase âM. Bals", in caz de toxiinfectii alimentare?
FLORIN CONDURATEANU - Pusul medicinei
Chiar daca n-ai pic de pofta de mancare, e recomandabil sa mananci o friptura bine perpelita in foc cu paine prajita si asta fiindca bolul alimentar curata intestinele prin decapare, mancarea razuieste celulele parazitate cu stafilococ facand loc celulelor neinfectate. Pentru a contracara deshidratarea, ceaiul trebuie baut cu zahar, de altfel ceaiul indulcit e o âdescoperire" importanta si asta fiindca zaharul e carausul care antreneaza in organism si apa, impiedicand deshidratarea. Si o alta recomandare: zaharul trebuie pus in ceai in momentul in care acesta fierbe pentru a-i reduce componenta de fermentatie. In infectia cu stafilococ nu se folosesc antobiotice, ci medicamente antiinflamatoare pentru a obliga celulele sa nu mai secrete in exces, ci sa absoarba. Cand apar si varsaturile bolnavul a pandit de deshidratare grava si trebuie tratat in spital. Si alti agenti pot provoca boli diareice: Salmonela din oul de rata ce trebuie bine fiert, bacilul Cereus din orezul prost depozitat, Clastriclium Perfingeus din mancarea reincalzita, Eserichia Coli din alimentele rau depozitate si manipulate.Citește pe Antena3.ro