Care sunt sfaturile profesorului Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase âM. Bals", in caz de toxiinfectii alimentare?
FLORIN CONDURATEANU - Pusul medicinei
Chiar daca n-ai pic de pofta de mancare, e recomandabil sa mananci o friptura bine perpelita in foc cu paine prajita si asta fiindca bolul alimentar curata intestinele prin decapare, mancarea razuieste celulele parazitate cu stafilococ facand loc celulelor neinfectate. Pentru a contracara deshidratarea, ceaiul trebuie baut cu zahar, de altfel ceaiul indulcit e o âdescoperire" importanta si asta fiindca zaharul e carausul care antreneaza in organism si apa, impiedicand deshidratarea. Si o alta recomandare: zaharul trebuie pus in ceai in momentul in care acesta fierbe pentru a-i reduce componenta de fermentatie. In infectia cu stafilococ nu se folosesc antobiotice, ci medicamente antiinflamatoare pentru a obliga celulele sa nu mai secrete in exces, ci sa absoarba. Cand apar si varsaturile bolnavul a pandit de deshidratare grava si trebuie tratat in spital. Si alti agenti pot provoca boli diareice: Salmonela din oul de rata ce trebuie bine fiert, bacilul Cereus din orezul prost depozitat, Clastriclium Perfingeus din mancarea reincalzita, Eserichia Coli din alimentele rau depozitate si manipulate.
Citește pe Antena3.ro


