x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mozart pentru bebelusi

Mozart pentru bebelusi

de Andrada Floria    |    18 Aug 2005   •   00:00
Mozart pentru bebelusi

Nou-nascutii dintr-un spital din Slovacia asculta Mozart din primele ore de viata pentru a le fi stimulate functiile mentale si fizice si pentru a uita trauma nasterii.

"Nasterea este un proces foarte dificil si reprezinta pentru fiecare bebelus un stres enorm", explica Slavka Viragova, directorul maternitatii spitalului de la Kosice-Saca si initiatoarea proiectului. "In pantecele mamei, copilul asculta bataile inimii ei, care reprezinta pentru el o sursa de protectie si de emotii pozitive. Pentru ca bebelusul sa-si aminteasca de mama lui in orele imediat urmatoare nasterii, cand nu este cu ea, il punem sa asculte muzica", explica aceasta.

DEZVOLTARE. Terapia cu muzica ajuta bebelusul sa se acomodeze mai repede cu lumea in care tocmai a patruns si faciliteaza "o mai buna decongestionare a organelor la bebelusii nascuti inainte de termen si deci la stabilizarea functiei respiratorii.

In general, terapia cu muzica ajuta un bebelus sa castige mai repede in greutate, sa se debaraseze de stres si sa suporte mai bine durerea", adauga specialista.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă