x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei "Nadia Comăneci", clinica Patriarhiei

"Nadia Comăneci", clinica Patriarhiei

de Oana Antonescu    |    10 Iul 2009   •   00:00
"Nadia Comăneci", clinica Patriarhiei
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Copii şi adulţi fără posibilităţi materiale primesc gratuit asistenţă medicală la Clinica "Nadia Comăneci", inaugurată recent. Clinica se află în incinta Aşezământului socio-medical Sf. Spiridon Vechi din Capitală, primul de acest gen destinat persoanelor nevoiaşe.



Cu aproape şase ani în urmă, la câţiva paşi de Calea Victoriei, în curtea Bisericii Sf. Spiridon Vechi a început construcţia a ceea ce astăzi este un aşezământ socio-medical unic, consacrat copiilor şi familiilor nevoiaşe. Ideea acestei fapte creştineşti a aparţinut părintelui Ioan Iordache, parohul Bise­ricii Sf. Spiridon Vechi, care în toţi aceşti ani s-a bucurat de sprijinul Nadiei Comăneci. Gimnasta a contribuit cu bani la acest proiect şi a adus din străinătate toată instalaţia sanitară pentru clinica ce-i poartă numele acum.

Clinica "Nadia Comăneci" din cadrul Aşezământului socio-medical Sf. Spiridon Vechi are 14 cabinete medicale în care oferă consultaţii gratuite douăzeci de medici, 11 din ei fiind reputaţi pro­fesori doctori. Cu o trimitere de la medicul de familie, oricine poate solicita consultaţii de cardiologie, medicină internă, obstetrică-ginecologie, pediatrie, oftalmologie, ORL. În clinică există, de asemenea, un cabinet de kinetoterapie şi fizioterapie şi altul de medicină de familie. Se pot realiza aici endoscopii şi ecografii cardiace, ginecologice, abdominale. Cabinetul de stomatologie şi laboratoarele cu care este prevăzută clinica nu au fost dotate deocamdată din lipsă de fonduri, potrivit directorului medical, doctorului Irina Stamate. "De la început, ideea Părintelui Iordache mi s-a părut deosebită. Şi m-am simţit onorată să mă implic în acest proiect. Iar acum sunt încântată să văd că ideile noastre au prins contur şi vreau să împărtăşesc această bucurie cu toţi prietenii, pe care îi invit să continue să sprijine acest loc minunat, unde oamenii aflaţi în dificultate vor primi un sprijin real", a declarat Nadia Comăneci, prezentă la inaugurare alături de soţul său, Bart Conner, şi fiul, Paul Dylan, în vârstă de 3 ani.

CANTINĂ ŞI SĂLI DE MEDITAŢII

Pe lângă această clinică, în aşezământul socio-medical există şi o cantină unde aproximativ o sută de copii săraci (cazuri preluate de la Primăria Capitalei) vor primi trei mese calde pe zi, precum şi două săli de meditaţie pentru elevi, unde aproximativ 75 de copii supradotaţi proveniţi din familii sărace vor avea posibilitatea să participe la cursuri
gra­tuite de engleză, germană, franceză, spa­niolă, dar şi de română, matematică, fizică şi chimie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă