x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei O conserva buna in post

O conserva buna in post

de Magda Marincovici    |    30 Noi 2006   •   00:00
O conserva buna in post

Sardines a l’huille vegetale del Mo-naco. Produsul n-are eticheta in limba romana, asa cum cere legis-latia in vigoare. Si e pacat, pentru ca e o conserva OK.

CE MANCAM, CE BEM
In primul rand, bine ar fi fost daca produsul ar fi avut si eticheta in limba romana, asa cum prevede legislatia in vigoare. In al doilea rand, trebuie spus ca este o conserva buna in perioada postului, o conserva de sardine in ulei vegetal soia sau floarea-soarelui. Producatorul a folosit urmatoarele ingrediente: sardine, ulei vegetal (soia sau floarea-soarelui), sare (clorura de sodiu).

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, precizeaza ca sardinele in ulei sunt o sursa importanta de proteine de origine animala, cu inalta valoare biologica, si de grasimi animale cu acizi grasi esentiali cu lant lung omega-3. De asemenea, sardinele sunt si o sursa extrem de valoroasa de calciu cu inalta biodisponibilitate si de vitamina D, vitamina fara de care calciul nu poate fi fixat in oase.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne recomanda consumul relativ frecvent: una-doua portii pe saptamana de catre copii si adolescenti, adulti sau varstnici. Pentru persoanele supraponderale sau suferinde de obezitate se recomanda indepartarea uleiului. In cazul persoanelor hipertensive si cu afectiuni renale, consumul va fi corelat cu eliminarea sarii de bucatarie din dieta zilei respective. Se recomanda totusi testarea tolerantei pentru fiecare persoana in parte, mai ales in cazul copiilor mici si predispusi la alergii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă