x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pediatrii cer părinţilor să elimine recipientele din plastic pentru prânzul copiilor

Pediatrii cer părinţilor să elimine recipientele din plastic pentru prânzul copiilor

03 Aug 2018   •   17:25
Pediatrii cer părinţilor să elimine recipientele din plastic pentru prânzul copiilor

Mai mulţi pediatrii de top au solicitat părinţilor să elimine cât de multe chimicale pot din prânzul copiilor, scrie Daily Mail.

Conservele şi recipientele din plastic sunt principalele obiecte folosite, care poartă toxine ce pot ajunge în sistemul vascular al copiilor şi pot afecta hormonii, ceea ce poate avea impact asupra dezvoltării copiilor.

Chimicalele, precum BPA, care face plasticul mai dur, şi nitraţii, care fac alimentele să reziste mai mult, fac parte din viaţa de zi cu zi de zeci de ani.

Un nou studiu, care va fi publicat în ediţia din august a revistei Pediatrics, avertizează că există dovezi semnificative despre pericolul pe care îl prezintă aceste toxine. Autorul studiului este de părere că părinţii privesc mult prea superficial aceste pericole.

Care sunt chimicalele la care trebuie să fii atent?

Ftalaţii – chimicale folosite pentru a face platicul flexibil, iar parfumurile mai durabile  

Bisfenol A (BPA) – chimicale folosite pentru a face mai dure recipientele din plastic

Substanţe chimice perfluorinate – chimicale folosite pentru producerea covoarelor, a materialelor textile şi a cosmeticelor

Perclorat – chimicale folosite în ambalaje alimentare din plastic

Nitraţi – chimicale utilizate pentru a mări durata de valabilitate a alimentelor şi pentru a le menţine culorile, în mod deosebit în carnea procesată.

×