Ati citit din ce e facuta? Dintr-un pumn de E-uri. Dati la o parte de-corul si descoperiti crema. Dar asta-i tot din E-uri. Ce mai ramane? Ambalajul.
CE MANCAM, CE BEM
E mica. Frumos ambalata. Si zice-se ca e prajitura cu crema. Si mai are ceva. Decor. Dar ati citit din ce e facut decorul? Dintr-un pumn de E-uri. Dati la o parte decorul si descoperiti crema. Dar asta-i tot din E-uri. Ce mai ramane? Ambalajul.
In primul rand, specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, observa ca etichetarea este facuta cu caractere care nu permit citirea de catre consumator. La capitolul ingrediente, producatorul a fost generos. A pus crema de cacao - 29% (grasimi vegetale partial hidrogenate), zahar - zaharoza, sirop de glucoza, apa, cacao pudra cu continut scazut de grasime - 6%, umectand (E422 - glicerol), lapte praf degresat, alcool, emulgator (E 322 - lecitina din soia), aroma de vanilie (probabil artificiala).
PRECIZARI
|
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail sanatate@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca specialistului nostru, profesorul doctor Gheorghe Menchinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta eticheta acestuia.
|