x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Preţuri mari în farmacii

Preţuri mari în farmacii

de Andrada Floria    |    22 Feb 2008   •   00:00

Distribuitorii de medicamente vor majorarea preţurilor medicamentelor şi îi cer ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, recalcularea preţurilor la trei luni.

Distribuitorii de medicamente vor majorarea preţurilor medicamentelor şi îi cer ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, recalcularea preţurilor la trei luni. Devalorizarea leului, tot mai accentuată de la începutul anului, a determinat pierderi pentru distribuitorii de medicamente, care se plâng că în România este “cel mai advers mediu de distribuţie şi retail din Europa”. Iar vinovat pentru acest lucru este Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), după cum arată Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM). Reprezentanţii ADIM susţin  că, în contextul economic actual, se impune o recalculare a preţurilor la medicamente.

 

DISCUŢII. Ultima recalculare a preţurilor a fost realizată de MSP în mai 2007, cu aplicare din luna iunie a aceluiaşi an. Iar de atunci nu a mai avut loc nici o altă recalculare, deşi legislaţia privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman prevede ajustarea trimestrială a acestora. Discuţii pe această temă au existat între reprezentanţii ADIM şi ministrul Sănătăţii în luna ianuarie 2008. Însă rezultatele întârzie să apară, cu toate că leul s-a depreciat în continuare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă