x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Prevenire - Fructe anticancer

Prevenire - Fructe anticancer

de Georgeta Licsandru    |    24 Feb 2007   •   00:00

Fructele contin cu atat mai multi antioxidanti cu cat sunt colorate mai intens. Fructele de padure - binecunoscute prin culorile lor puternice - sunt fruntase intr-un clasament daca tinem seama de proprietatile lor anticancerigene.

Fructele contin cu atat mai multi antioxidanti cu cat sunt colorate mai intens. Fructele de padure (foto) - binecunoscute prin culorile lor puternice - sunt fruntase intr-un clasament daca tinem seama de proprietatile lor anticancerigene. Culoarea rosie sau albastra a coacazelor, murelor, afinelor, zmeurei este data de antocianidine - antioxidanti puternici care combat stresul oxidativ si previn aparitia bolilor neuro-degenerative, a afectiunilor cardiovasculare, a cancerului.

CALMANT. "Antocianidinele favorizeaza producerea de noi celule la nivelul vaselor de sange. Datorita continutului de antocianidine, fructele de padure au un efect benefic demonstrat in prevenirea varicelor, in calmarea durerilor din poliartritele reumatoide. Antocianidinele intaresc peretii arterelor, avand rol de protectie cardiovasculara", precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Actiunea anticancerigena a coacazelor, murelor este intarita de alte doua substante: acidul cumaric si acidul clorogenic, care impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Aceste fructe pot fi consumate si in sezonul rece, ele isi pastreaza proprietatile chiar daca sunt congelate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă