x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Preventie - Vara fara micoze

Preventie - Vara fara micoze

de Liana Hainarosie    |    13 Iul 2005   •   00:00

Vara, riscurile micozelor sunt multiple. Cauzele principale sunt: caldura, umiditatea, purtarea pantofilor inchisi, frecventarea strandurilor, a piscinelor. Pentru a evita aceste surprize neplacute, specialistii ne recomanda sa respectam masurile de igiena.

Pentru a reduce pericolul micozelor, mainile si picioarele au nevoie de ingrijire specifica. Astfel, zilnic trebuie sa facem baie cu apa calduta si sapun si sa curatam cu grija portiunea dintre degete. De asemenea, este foarte important sa ne stergem bine pielea, caci picioarele umede, in incaltaminte din materiale plastice, se incalzesc devenind o zona in care se pot dezvolta in voie paraziti. In mediu cald si umed, ciupercile prolifereaza. Un alt mod de prevenire a micozelor il reprezinta renuntarea la purtarea adidasilor timp indelungat.

ANTIMICOTIC. Daca sunteti un impatimit al plimbarilor lungi, atunci este indicat sa aveti la dumneavoastra un antimicotic sub forma de pudra sau spray. Cu acesta va puteti impregna sosetele si pantofii. Iar, daca suferiti deja de micoza, atunci respectati cu strictete tratamentul care v-a fost prescris! Acesta va trebui administrat cu siguranta cateva luni. In cazul unui tratament local, sfatul specialistilor este sa va spalati temeinic pe maini. In modul acesta diminuati riscul raspandirii micozei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă