x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Prima cameră antisforăit din lume se testează la Paris!

Prima cameră antisforăit din lume se testează la Paris!

de Marina Constantinoiu    |    28 Iun 2011   •   15:05

Lantul hotelier Crowne Plaza va testa la Paris prima camera antisforait din lume, care urmeaza sa le asigure clientilor un somn linistit chiar alaturi de un partener care sforaie, datorita indeosebi unei perne pline cu pamanturi rare sau tabliei patului, care absoarbe zgomotele, relateaza Le Point.

Camera, care va fi testata si in alte noua hoteluri Crowne Plaza din Europa si Orientul Mijlociu, foloseste o "tehnologie verificata', afirma lantul hotelier intr-un comunicat. Tehnologia consta in pereti izolati sonor, care absorb frecventele joase, o tablie de pat care absoarbe si ea zgomotele, o perna care impiedica dormitul pe spate, pozitia ideala pentru sforait, o perna plina cu pamanturi rare ce creeaza un camp magnetic care favorizeaza deschiderea cailor respiratorii si un aparat care creeaza un anume tip de zgomot, pentru reducerea zgomotului produs de sforait.

Miza este importanta, arata Crowne Plaza: un studiu arata ca peste 60% dintre sotii si sotiile din Franta pierd intre 15 minute si 5 ore de somn pe noapte din cauza sforaitului partenerului. In plus, aproape 11% dintre cupluri s-au despartit din cauza problemelor produse de sforait, adauga studiul realizat in luna mai de Lightspeed, pe 1.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: sforăit crowne plaza