E sau nu e ciocolata? Daca tinem seama de ingredientele de pe eticheta si de opiniile specialistului, nu pare. Atunci ce e? Simplu: E-uri.
CE MANCAM, CE BEM
Va propunen un exercitiu pentru a raspunde la intrebarea din titlu. Sa eliminam aditivii, margarina, ceva din carbohidrati, din zaharuri... Si ramane mai nimic. Poate o pojghita de ciocolata.
Eticheta spune ca este o ciocolata cu lapte si crema caramel (36%) si mai informeaza cumparatorul ca s-au folosit mai multe ingrediente. Fata in fata cu eticheta, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne ofera informatii suplimentare. Asadar, producatorul a folosit: zahar, unt de cacao, zahar invertit lichid (amestec de glucoza-fructoza), masa de cacao, lapte praf integral, ulei vegetal hidrogenat (margarina), sirop de glucoza, zer praf dulce, grasime vegetala, lapte praf degresat, lactoza, indulcitor (sorbitol), unt din lapte, emulgatori (E 322 - lecitina din soia, poliricinoleat depoliglicerina - E 475), sare (clorura de sodiu), agent de umezire (glicerina monostearat - E471), aromatizant (vanilina artificiala), agent de afanare (bicarbonat de sodiu), aroma natural identica (artificiala) toffee-unt.