S-a gasit o metoda simpla de a scapa de insomnie!
Telefonul mobil nu trebuie folosit dupa ora zece seara, afirma autorul uneia dintre celei mai ample lucrari de cercetare privind legatura dintre dereglarile de somn si depresia, in combinatie cu sentimentul de nefericire, scrie Chris Smyth in The Times.
Studiul a fost elaborat pe baza datelor a 91.000 de persoane de varsta medie. Ritmul lor circadian a fost comparat cu normele unui somn sanatos. La o persoana din 25 s-au constatati abateri de la ceea ce ar fi trebuit sa fie o "igiena stricta a somnului. Sunt oameni care la miezul noptii se afla pe Facebook de pe telefonul mobil sau care se trezesc sa-si faca un ceai in toiul noptii", a explicat Danielle Smith, seful grupului de cercetatori.
"Sase la suta din cazurile analizate sunt in pragul depresiei, iar 11% tind catre tulburari bipolare. Pentru ei, sentimentul de fericire a fost cu 9% mai scazut, conform rezultatelor studiului publicat in The Lancet Psychiatry", arata autorul articolului din The Times.
"Profesorul Smith, de la Universitatea din Glasgow este de parere ca problemele legate de starea de spirit duc la incalcarea regimului de somn, amplificand respectivele tulburari", continua jurnalistul.
Iata de ce, concluzioneaza Danielle Smith, "inchiderea telefonului la ora zece seara ar permite unei persoane de varsta medie sa se linisteasca, sa-si revina dupa zbuciumul zilei, sa se calmeze inainte de a stinge lumina in camera. Si astfel, insomnia dispare, organismul nostru capatand odihna multmeritata si atat de necesara.

Ştiri din .ro
-
Și-a numit o consilieră fără studii de specialitate în conducerea Fondului de Investiții Kazah-Român de un miliard de dolari. Explicația ministrului energiei libertatea.ro
-
Lucian Viziru și-a luat soția și au părăsit România definitiv. Azi e de nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă acum libertatea.ro
Incearca aceste arome de ceai laxativ si scapa de problemele delicate!

Durerea de spate - Care Sunt Factorii Cauzatori?
Ovarul polichistic este cea mai frecventă suferinţă endocrină
Oamenii sunt tot mai încrezători în vaccinurile anti COVID-19
Eficiența vaccinurilor anti COVID-19 la noile tulpini. Ce protecție oferă tratamentele de imunizare
UPDATE Al treilea vaccin anti COVID-19 a fost autorizat în SUA. Se va administra într-o singură doză
Terapia Bach: cele 38 de remedii preparate din flori
