x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Şase păcate ale îngrijirii

Şase păcate ale îngrijirii

de Irina Cristea    |    21 Aug 2010   •   00:00
Şase păcate ale îngrijirii
Sursa foto: /Thinkstock

Frumuseţea şi îngrijirea merg mână în mână, dar există excese care, în loc să ne facă să strălucim, ne boicotează "din interior" eforturile. Specialiştii citaţi de site-ul Glamour enumeră cele mai păcătoase greşeli pe care le facem când ne supunem ritualurilor de îngrijire.



1. Bronzarea artificială. Este o procedură care îmbătrâneşte prematur pielea şi creşte riscul îmbolnăvirii de cancer. Mai periculos de atât nici că se poate.

2. Echipamentul de antrenament. Mersul la sală, jogging-ul sau orice altă formă de mişcare practicată constant sunt de aur pentru sănătate şi frumuseţe. Însă echipamentul specific trebuie dezbrăcat rapid, pentru că toxinele eliminate în timpul efortului fizic rămân "îmbibate" în materialul textil şi blochează porii.

3. Cremele hidratante antiîmbătrânire. Utilizarea lor trebuie să înceapă nu odată ce trecem de 35 de ani, ci înainte să ne apropiem de 30 de ani, iar cea mai bună cremă este cea care conţine factor de protecţie solară.

4. La culcare fără demachiere. Nu există nici o scuză să te duci la culcare fără să elimini urmele de fard de pe faţă. Dacă eşti chiar atât de obosită încât nu mai vezi decât drumul până în pat, ţine la îndemână, pe noptieră, câteva şerveţele demachiante.

5. Curăţarea şi hidratarea tenului după zborul cu avionul. Ştiai sau nu, este extrem de importantă. Aerul din avion este extrem de uscat şi afectează pielea. Şerveţelele umede te salvează şi de această dată, dacă n-ai voie să porţi în bagajul de mână o loţiune hidratantă.

6. Alimentaţia. Multă apă, fructe şi legume din belşug, nici pic de zahăr rafinat. Pielea va arăta mult mai sănătoasă şi plină de prospeţime.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă