x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Spitalul-model

de Steluta Indrei    |    06 Iul 2008   •   00:00
Spitalul-model

Spitalul Cleveland (SUA) este renumit la nivel mondial din două motive. Pentru că acordă cele mai performante îngrijiri în domeniul bolilor cardiovasculare şi pentru că a iniţiat un program destinat îmbunătăţirii stării de sănătate a angajaţilor.

Spitalul Cleveland (SUA) este renumit la nivel mondial din două motive. Pentru că acordă cele mai performante îngrijiri în domeniul bolilor cardiovasculare şi pentru că a iniţiat un program destinat îmbunătăţirii stării de sănătate a angajaţilor.

 
Spitalul Cleveland a anunţat că le oferă angajaţilor un program de nutriţie şi sport, care îi va ajuta să slăbească şi să se menţină în formă. Anunţul vine în completarea altor măsuri care dovedesc preocuparea managerilor pentru sănătatea celor 37.000 de angajaţi. Spre exemplu, acest spital nu angajează fumători, iar din meniul pacienţilor au fost excluse grăsimile hidrogenate.

“Scopul nostru este de a ajuta angajaţii să fie mai sănătoşi, iar pacienţii mai bine îngrijiţi. Cu cît cadrele medicale se simt mai în formă, cu atît se ocupă mai bine de pacienţi”, a declarat dr Michael F. Roizen, şeful Departamentului de îngrijiri medicale al spitalului.

În 2007, Centrul pentru boli cardiovasculare din cadrul Cleveland Clinic a fost declarat, pentru al 13-lea an consecutiv, numărul 1 în topul spitalelor cu cea mai mare rată de supravieţuire a pacienţilor cu infarct şi accident vascular cerebral.


GRATUIT. Angajaţii spitalului au acces gratuit la consultaţii de nutriţie, la centrul de fitness şi la consiliere pentru renunţarea la fumat. Programul se derulează în trei etape: de la 1 iulie – consilierea antifumat, de la 1 august – programul de slăbit, de la 1 noiembrie – accesul la sala de fitness.

Fumatul a fost interzis în incinta spitalului încă din iulie 2005, iar din septembrie 2007 nu au mai fost angajaţi fumători. Tot începînd de anul trecut, din meniul pacienţilor au fost excluse grăsimile hidrogenate. Totodată, a fost interzisă vînzarea băuturilor carbogazoase la cafenelele, restaurantele şi automatele din spital. Ba chiar managerii spitalului au convins autorităţile locale să oblige un cunoscut restaurant fast-food din apropiere să propună clienţilor alimente sănătoase.  “Sîntem onoraţi de colaborarea cu Cleveland Clinic, o instituţie medicală recunoscută pe plan mondial, lider în domeniul sănătăţii şi educaţiei sanitare”, a afirmat David Kirchhoff, preşedintele Asociaţiei Weight Watchers International. Această asociaţie este specializată în oferirea unor programe complete de nutriţie, care includ furnizarea de alimente sănătoase, cursuri despre alimentaţia sănătoasă, activitatea fizică şi modificarea stilului de viaţă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă