6 ianuarie 2009
BOLI DE INIMĂ
Un studiu recent efectuat în Canada, intitulat InderHeart, susţine că alimentaţia bogată în legume şi fructe permite reducerea riscului bolilor cardiovasculare, comparativ cu regimul hipercaloric şi hipersărat. În studiu au fost incluse 16.000 de persoane din 52 de ţări. Obiceiurilor lor alimentare au fost monitorizate în perioada 1999-2003. Cercetători au diferenţiat trei mari diete: de tip occidental, bazată pe alimente prăjite şi sărate, carne şi ouă; de tip oriental, bogată în tofu şi soia; şi dieta numită “prudentă”, fundamentată pe fructe şi legume. Rezultatele au indicat că persoanele care se satură zilnic cu fructe şi legume au un risc cu 30% mai mic de boli de inimă.
ŞCOLI ŞI FAST-FOOD
Mai mult de jumătate dintre copiii supraponderali din SUA învaţă în şcoli aflate în imediata vecinătate a unor restaurante de tip fast-food, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează Reuters. Studiul este coordonat de doctorul Brennan Davis, Universitatea Pacific din Azusa şi de Christopher Carpenter, Universitatea din California. “Rezultatele noastre legitimează ideea că plasarea restaurantelor de tip fast-food în apropierea şcolilor afectează obiceiurile nutriţionale ale copiilor, provocând obezitate”, arată studiul.
Citește pe Antena3.ro