23 iunie 2010
FĂRĂ RĂCELIConsumul de alimente bogate în vitamina D sau expunerea moderată la soare reduce riscul de răceli şi de alte infecţii virale. La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu efectuat de Şcoala de Medicină a Universităţii Yale şi Spitalul din Greenwich, Connecticut. Astfel, cercetătorii au urmărit starea de sănătate a 198 de adulţi în perioada toamnă-iarnă 2009-2010, pentru a observa dacă reducerea nivelului de vitamina D din această perioadă contribuie la creşterea numărului de cazuri de infecţii virale. Studiul arată că persoanele care au un nivel constant optim al vitaminei D prezintă un risc mai mic de a suferi de infecţii virale.
CEAIUL ŞI INIMA
Persoanele care beau mai multe ceşti de ceai sau de cafea pe zi prezintă un risc mai mic de boli cardiace, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii olandezi. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au avut nevoie de 13 ani de studiu pe un lot de 40.000 de persoane. S-a ajuns astfel la concluzia că persoanele care beau mai mult de şase ceşti de ceai pe zi prezintă un risc de boli de inimă de trei ori mai mic decât cei care nu beau. "Este practic o veste bună pentru cei cărora le plac ceaiul şi cafeaua. Aceste băuturi protejează inima fără să existe riscul de a te îmbolnăvi de alte afecţiuni", a precizat profesorul Yvonne van der Schouw, cercetător principal.
Citește pe Antena3.ro