x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Trei soluţii pentru controlul sindromului premenstrual

Trei soluţii pentru controlul sindromului premenstrual

17 Noi 2012   •   00:26
Trei soluţii pentru controlul sindromului premenstrual
Sursa foto: Thinkstock

Dr. George J. Kallins, ginecolog, împărtăşeşte următoarele soluţii pentru controlul SPM şi al disconfortului menstrual.

Faceţi frecvent exerciţii fizice. "Am observat că pacientele mele care fac efort fizic regulat resimt mai puţin simptomele menstruale, comparativ cu celelalte”, spune dr. Kallins. Compuşii chimici natruali numiţi endorfine ajută la ameliorarea crampelor, sensibilităţii la nivelul sânilor şi a altor manifestări ale sindromului menstrual.

Pentru cea mai bună "încărcătură” de endorfine, dr Kallins recomandă femeilor să se concentreze asupra exerciţiilor aerobice, cum ar fi mersul rapid pe jos, cu bicicleta sau înotul. Încercaţi să exersaţi timp de 20 până la 30 de minute de cel puţin patru ori pe săptămână.

Nu folosiţi antidepresive dacă nu aţi încercat mai întâi calciul. Studiile ştiinţifice au arătat că suplimentele de calciu – aproximativ 1200 miligrame pe zi – pot elimina oscilaţiile de dispoziţie legate de menstruaţie, depresie şi furie. Mineralul reduce, de asemenea disconfortul produs de crampe şi cefalee.

Renunţaţi la răsfăţuri. Femeile care mănâncă multe dulciuri sau alimente de tip fast-food ori consumă cofeină sau alcool regulat, tind să prezinte un disconfort menstrual şi premenstrual mai mare, comparativ cu cele care au o dietă mai sănătoasă. "Nu vă gândiţi la acest lucru ca la o privaţiune”, spune dr. Kallins. "Gândiţi-vă ca la un dar pe care vi-l faceţi pentru a vă simţi mai echilibrată la orice nivel”.

×