x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un nas carn de fotbalist

Un nas carn de fotbalist

25 Ian 2005   •   00:00

Se apropia Campionatul European din Anglia si unul dintre fotbalistii cei mai in forma, Gabi Popescu, fusese chemat la lot de exigentul Iordanescu.


Pulsul medicinei - FLORIN CONDURATEANU

Culmea, generalul anunta insa in ultimul moment ca mijlocasul Craiovei nu s-a prezentat la nationala fiindca-si face operatie la nas. Unii l-au ironizat pe Gabi Popescu: "in loc sa-si frece palmele de bucurie, in loc sa puna lumanari la biserica pentru sansa de a fi selectionat in lotul national, domn’ Gabi si-a gasit tocmai acum momentul sa-si faca nasul frumos". Nu stiau insa cartitorii ca Gabi Popescu nu apelase la chirurg ca sa-i infrumuseteze nasul, sa i-l faca mai carn din ditamai nasonele, ci el ceruse o operatie de sept din cauza chinului de a nu putea respira bine din pricina strambarii acelui cartilaj care este septul. Cu respiratia vamuita de geometria rea a nasului, Gabi simtea ca se sufoca pe gazon dupa un sprint mai energic. De aceasta necesara interventie chirurgicala au beneficiat si rapidistii Rat si Maftei, care la randul lor nu respirau bine in plin efort.

Debutul lui Hagi in marele rol de regizor, de antrenor al nationalei a fost umbrit de niscaiva pietre la rinichi. In loc sa dezvolte strategia pusa la cale si sa-i dirijeze pe tricolori de pe marginea terenului, Hagi s-a trezit cu perfuziile montate pe brat, perfuzii pe care nu le-a putut fenta, el mare mester al driblingurilor.

Cotonogit vartos intr-un meci de campionat intern, Dan Petrescu a trebuit sa fie operat la genunchi la o clinica din Occident. S-a speriat ca va rata participarea la Mondialele din Italia si a supralicitat in perioada de recuperare, Dan repeta singur exercitiile de gimnastica noaptea, incuiat in apartament. Si cu toate acestea, Jenei s-a temut sa-l includa in lot, asa ca Dan Petrescu a vazut din tribuna cu lacrimi in ochi partidele disputate de tricolori in Italia. China - Gripa aviara si SARS China a intensificat masurile de supraveghere si depistare a cazurilor de SARS si gripa aviara, inainte ca lucratorii care au migrat in alte regiuni sa revina acasa pentru sarbatorirea Noului An chinezesc, la 9 februarie. Epidemia de SARS (sindromul acut respirator sever) s-a declansat in urma cu doi ani, in Guangdong, si s-a raspandit in China si intreaga lume, provocand moartea a 8.000 de persoane. Un vaccin creat de cercetatorii chinezi ar putea contribui la diminuarea considerabila a numarului de cazuri mortale, daca SARS va reaparea. In prezent nu exista nici un vaccin impotriva virusului gripei aviare, care s-a soldat, in ultimul an, cu 41 de morti in Asia de Sud-Est.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă