x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vaccin natural contra alergiei

Vaccin natural contra alergiei

de Georgeta Licsandru    |    05 Noi 2005   •   00:00
Vaccin natural contra alergiei

Cercetatorii japonezi au creat un vaccin impotriva alergiilor sezoniere la polen pe baza de orez modificat genetic. Pentru realizarea vaccinului, expertii japonezi au combinat materialul genetic al orezului obisnuit cu cel al cedrului. Polenul provenit de la acest arbore provoaca multor persoane reactii alergice.

AVANTAJE. Timp de cateva saptamani, un grup de soareci de laborator au fost hraniti cu orez modificat genetic. Apoi, cobaii au fost mutati in aer liber, intr-o padure de cedri. Cercetatorii au constatat ca reactia alergica a soarecilor care fusesera "vaccinati" cu orez a fost mai slaba, ei au stranutat mai putin decat cei care nu primisera orez modificat genetic. In urma analizelor s-a descoperit un nivel scazut al histaminei, substanta care provoaca reactiile alergice.

Doctorul Fumio Takaiwa, coordonatorul echipei de cercetatori, de la Institutul National Japonez de Stiinte Agrobiologice, afirma ca vaccinul uman pe baza de orez este gata, insa mai sunt necesare cateva teste. "Vaccinul nostru cu baza vegetala are numeroase atuuri, iar cel mai important este ca nu provoaca durere pentru ca nu este injectabil, ci se administreaza pe cale orala. Nu mai sunt necesare imunoterapia sau injectiile obisnuite. Nu trebuie decat sa mananci acest tip de orez in tr-o anumita perioada. Dozele mici de alergen determina organismul sa prelucreze anticorpii necesari", continua dr. Takaiwa.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă