x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

18 Feb 2005   •   00:00

19 februarie 2005
ASIGURARI DE SANATATE PRIVATE. Aviva Asigurari de Viata si Medicover au lansat asigurarea de sanatate in sistem privat, Vero. Scopul asigurarilor medicale private este de a oferi servicii medicale ambulatorii si de spitalizare la standarde superioare in caz de accident sau imbolnavire. Aceasta asigurare de sanatate este destinata atat indivizilor, cat si corporatiilor, iar preturile pachetelor sunt stabilite in functie de diferite elemente de calcul, cum ar fi varsta si sexul. Astfel, "o femeie in varsta de 35 de ani va plati pentru un pachet mai mic 17 euro pe luna, iar cei care vor mai multe servicii - pana la 70 de euro pe luna", a declarat Gabriel Ionescu, directorul general Medicover. (Andrada Floria)

CANCER. Medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi sunt ingrijorati de cresterea numarului de pacienti depistati cu diferite forme de cancer, cea mai insemnata crestere fiind in cazul cancerului tiroidian. Astfel, potrivit prof. dr. Voichita Mogos, de la Clinica de Endocrinologie, numarul cazurilor de cancer tiroidian a crescut de la 10 in 1994 la 118 anul trecut. Deosebit de grav este faptul ca varsta bolnavilor a scazut mult in ultimii ani, cancerul fiind depistat chiar si la 30 de ani, in conditiile in care in trecut cancerul afecta doar persoane de peste 50 de ani.

TRICHINELOZA. 11 persoane din judetul Alba sunt suspecte de trichineloza dupa ce au consumat din carnea unui porc mistret, fara ca aceasta sa fie supusa unei examinari sanitar-veterinare. Acestea au fost indrumate spre sectia de boli contagioase, pentru a putea urma tratamentul medical recomandat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă