x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

17 Feb 2005   •   00:00

18 FEBRUARIE 2005
CEZARIANA, LA MODA. La Suceava a crescut foarte mult numarul nasterilor prin cezariana la Spitalul Judetean "Sfantul Ioan cel Nou". Potrivit directorului DSP Suceava, Cristian Irimie, un sfert din nasterile din acest judet se fac pe cale chirurgicala, aceasta devenind o moda mai ales in randul tinerelor mame. Insa ele trebuie sa stie ca, dupa o nastere prin cezariana, recuperarea se face mult mai greu, pot aparea complicatii, iar cicatricea ramane o viata. De aceea, o nastere naturala este de preferat, exceptie facand cazurile in care femeia nu poate sa reziste durerii sau cand nasterea este in prezentatie pelviana, atunci cand fatul nu vine cu capul, ci cu picioarele.

SEROPOZITIVI. Unul din cinci copii seropozitivi vrea sa abandoneze scoala, in principal din cauza atitudinii ostile a colegilor, arata un studiu realizat in mai multe judete. Proiectul realizat de UNICEF se refera la integrarea scolara si sociala a tinerilor infectati cu HIV. Unii dintre acesti copii au vrut sa renunte la scoala din cauza unor probleme de sanatate, dar si din senzatia ca nu mai au nici un viitor.

DIABET. Ministrul Sanatatii, prof. dr. Mircea Cinteza, a dispus verificarea de urgenta a situatiei derularii Programului de diabet in judetul Constanta, unde bolnavii reclama de mai multa vreme lipsa acuta a medicamentelor. Pentru 2005, Programul de diabet beneficiaza de un buget de aproximativ 1.800 miliarde de lei. MS a trimis catre toate centrele de diabet din tara comanda pentru insulina si medicamentele antidiabetice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă