x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

13 Feb 2005   •   00:00

14 FEBRUARIE 2005
O TUMOARE GIGANT. Medicii botosaneni i-au extirpat unei femei o tumoare-gigant, de aproape 12 kg, a declarat directorul Spitalului de Urgente "Mavromati" Botosani, Radu Malancea. In urma cu patru luni, Elena Petrea, in varsta de 37 de ani, a nascut un baietel. Sarcina a decurs bine, dar femeia a crezut ca, asemenea cazului de la Iasi, cu gemeni nascuti la cateva luni unul de celalalt, are si ea inca o sarcina. S-a prezentat la un control medical, care a identificat tumoarea, iar, dupa efectuarea unor analize medicale, medicii au decis interventia pentru extirparea imediata a acesteia. Medicii din Sectia de chirurgie a spitalului au efectuat in urma cu doi ani o operatie asemanatoare, extirpand unei paciente o tumoare de 20 kg.

DIABET. Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au trimis catre toate centrele de diabet din tara comanda pe aceasta luna pentru insulina si medicamentele antidiabetice. Pentru anul 2005, Programul de preventie si control in diabet si alte boli de nutritie beneficiaza de un buget de aproximativ 1.800 miliarde de lei. Anul trecut, erau inregistrati in Romania peste 400.000 de bolnavi de diabet, iar 75.000 dintre ei aveau nevoie de tratament cu insulina.

INDONEZIA. Circa 200 de supravietuitori ai valurilor seismice dintr-o tabara situata in provincia indoneziana Aceh au fost internati din cauza unei presupuse toxiinfectii alimentare, provocata de consumarea unor taitei alterati. Aceste alimente proveneau din stocurile umanitare furnizate unei tabere in care se afla 2.100 de persoane. Originea clara a produselor nu a fost stabilita deocamdata

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă