24 ianuarie 2005
CEREALE. Un regim alimentar bogat in cereale reduce riscurile bolilor cardiace si ale diabetului de tip 2. Un studiu efectuat pe 43.000 pe persoane, cu varste medii si inaintate, a demonstrat ca persoanele care au mancat cereale in decursul a 14 ani sunt mai putin afectate de boli cardiovasculare decat cele care nu au consumat aceste alimente, riscurile scazand cu 18%. Painea alba este saraca in fibre, vitamina B, antioxidanti, de aceea painea indicata pentru consum este cea in care se vad cerealele, avertizeaza dr. Eric B. Rimm de la Harvard University School of Public Health.
LAPTE. Ministerul Sanatatii nu a stabilit inca bugetul pentru programul national in baza caruia se acorda laptele praf gratuit pentru copiii cu varste cuprinse intre zero si un an, care nu beneficiaza de lapte matern. Din acest motiv, Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava nu dispune de nici o cutie de lapte praf pentru bebelusii care, din diverse motive, nu pot fi alaptati pe cale naturala, a declarat adjunctul DSP Suceava, Alexandru Lazareanu.