21 IANUARIE 2005
ULEIUL DE SOIA REDUCE COLESTEROLUL. Intrebuintarea uleiului de soia provoaca o scadere cu 14% a procentului de colesterol. Acelasi ulei previne formarea cheagurilor de sange si aparitia crizelor cardiace. Vitamina C, aflata in cantitati mari mai ales in germenii boabelor de soia, contribuie la reducerea procentului de colesterol din ficat, creier si inima. Soia are un continut ridicat de grasimi polinesaturate, dintre care lecitina este cea mai importanta. De asemenea, contine toti aminoacizii esentiali, care au un rol important in prevenirea tulburarilor cardiovasculare. Lecitina ajuta la eliminarea colesterolului, prevenind astfel formarea de depozite pe peretii arterelor. (Oana Vataselu)
AJUTOARE. Peste 92.000 de euro au fost stransi in urma apelului "Ajutor pentru Asia", lansat de Crucea Rosie Romana la sfarsitul anului trecut. Fondurile stranse - 3.044.880.758 de lei si 11.801 de euro - vor fi transferate in totalitate catre Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, pentru sustinerea programelor de refacere si reconstructie a zonelor afectate de tsunami. De asemenea, se vor dezvolta capacitatile de interventie a societatilor de Cruce Rosie in zonele respective.