x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

20 Ian 2005   •   00:00

21 IANUARIE 2005
ULEIUL DE SOIA REDUCE COLESTEROLUL. Intrebuintarea uleiului de soia provoaca o scadere cu 14% a procentului de colesterol. Acelasi ulei previne formarea cheagurilor de sange si aparitia crizelor cardiace. Vitamina C, aflata in cantitati mari mai ales in germenii boabelor de soia, contribuie la reducerea procentului de colesterol din ficat, creier si inima. Soia are un continut ridicat de grasimi polinesaturate, dintre care lecitina este cea mai importanta. De asemenea, contine toti aminoacizii esentiali, care au un rol important in prevenirea tulburarilor cardiovasculare. Lecitina ajuta la eliminarea colesterolului, prevenind astfel formarea de depozite pe peretii arterelor. (Oana Vataselu)

AJUTOARE. Peste 92.000 de euro au fost stransi in urma apelului "Ajutor pentru Asia", lansat de Crucea Rosie Romana la sfarsitul anului trecut. Fondurile stranse - 3.044.880.758 de lei si 11.801 de euro - vor fi transferate in totalitate catre Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, pentru sustinerea programelor de refacere si reconstructie a zonelor afectate de tsunami. De asemenea, se vor dezvolta capacitatile de interventie a societatilor de Cruce Rosie in zonele respective.

TUSE. Un nou studiu a relevat faptul ca teobromina, una din componentele-cheie ale ciocolatei, poate pune capat tusei persistente. Astfel, teobromina ar putea contribui la realizarea de noi medicamente eficiente impotriva tusei. Potrivit cercetatorilor de la Colegiul imperial din Londra, teobromina este cu o treime mai eficienta in oprirea tusei decat cel mai raspandit remediu prescris la ora actuala, codeina. Studiul a constatat totodata ca teobromina nu produce efecte adverse asupra sistemului cardiovascular sau a celui central. Totusi specialistii britanici au avertizat ca mai este nevoie de studii aprofundate pana cand pacientii isi vor putea trata tusea cu ciocolata.

GRIPA AVIARA. Surse medicale vietnameze au anuntat ca bilantul victimelor gripei aviare, inregistrat de la sfarsitul lunii decembrie, a ajuns la cinci morti, in urma decesului unei femei in varsta de 35 de ani. Numarul total al victimelor din intreaga Asie este de 25. Circa 254.000 de pasari au fost sacrificate in Vietnam, in incercarea de a limita propagarea epidemiei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă