x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

13 Ian 2005   •   00:00

14 ianuarie 2005
GRIPA STA LA PANDA. Riscul izbucnirii unei epidemii de gripa persista, dat fiind ca majoritatea cazurilor din anii trecuti au fost inregistrate la sfarsitul lui ianuarie, sustine Viorel Alexandrescu, seful Centrului National de Referinta pentru Gripa. Desi in acest sezon a fost efectuat un numar-record de vaccinari - 2,1 milioane, acest lucru nu poate elimina gripa, ci doar micsora numarul imbolnavirilor. Medicii spun ca pana la debutul epidemiei mai pot fi imunizate persoanele care prezinta un risc ridicat de a se imbolnavi. Pana in acest moment, in aproximativ jumatate dintre cazurile inregistrate a fost depistat virusul gripal de tip A. (Georgeta Licsandru)

PSIHIATRIE. Una dintre prioritatile Ministerului Sanatatii este imbunatatirea asistentei medicale psihiatrice, a declarat ministrul Mircea Cinteza. Au fost luate deja o serie de masuri pentru imbunatatirea situatiei in acest sector: majorarea alocatiilor pentru hrana si a sporurilor acordate angajatilor din domeniu.
Organizatia Amnesty International a lansat un apel la adresa Bruxelles-ului, solicitand sa nu fie ignorata situatia pacientilor care sufera de tulburari psihice din Romania si Bulgaria, state care se pregatesc sa adere la Uniunea Europeana.
De asemenea, ar trebui ca toate statele sa-si reformeze sistemele de ingrijire a bolnavilor, astfel incat acestia sa isi poata spune parerea in privinta felului in care sunt ingrijiti. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă