x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vindecare cu gănduri bune

Vindecare cu gănduri bune

de Magda Marincovici    |    05 Oct 2007   •   00:00
Vindecare cu gănduri bune
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

David Servan Schreiber explică modul cum se luptă contra cancerului. Şi chiar ştie ce spune, deoarece o face cu propria lui boală - tumoare la creier. Este subiectul volumului "Anticancer", autor David Servan Schreiber, Editura Robert Laffont, 2007.


Semnal - "Anticancer", volum apărut la Editura Robert Laffont, 2007

David Servan Schreiber explică modul cum se luptă contra cancerului. Şi chiar ştie ce spune, deoarece o face cu propria lui boală - tumoare la creier. Este subiectul volumului "Anticancer", autor David Servan Schreiber, Editura Robert Laffont, 2007.

David Servan Schreiber se informează şi se străduieşte de 15 ani să incerce tot felul de soluţii anticancer ştiinţific demonstrate. Volumul este cu atăt mai valoros cu căt el se adresează tuturor celor care nu vor să stea cu braţele incrucişate in faţa acestei boli. Totul a inceput in Statele Unite in urmă cu 15 ani. Cercetător in neurologie, David Servan Schreiber aştepta un voluntar pentru a-i face o explorare imagistică a creierului in cadrul unei experienţe. Şi, cum acesta nu a venit, el i-a luat locul. Astfel şi-a descoperit o tumoare a creierului asociată cu un prognostic sumbru. Cine a trăit experienţa primirii unui asemenea diagnostic sever poate să-şi imagineze disperarea prin care a trecut David. Nu mai ei pot pricepe că viaţa lui David s-a modificat complet.

Â

Decis să nu se lase copleşit, autorul se angajează intr-o luptă lungă. Convingerea lui este că, asemănător celorlalte celule ale corpului nostru, inclusiv celulele canceroase se dezvoltă cu ceea ce le dăm: măncare, băutură şi chiar mod de a găndi. Noi măncăm alimente pro-cancer şi alimente anticancer. Alimentele pro-cancer favorizează inflamarea, creşterea glicemiei şi apariţia de noi vase de sănge. Alimentele anticancer se opun celor trei efecte. De exemplu, substanţele omega-3 din peşte au efect antiinflamator, in timp ce substanţele omega-6 din unele uleiuri (floarea-soarelui, arahide, soia sunt proinflamatorii. Alt exemplu: cerealele rafinate, cum ar fi păinea albă, provoacă creşteri ale glicemiei, in timp ce cu păinea multi-cereale ridicarea concentraţiei de zahăr in sănge este moderată. Mai ales unele fructe şi legume sunt valoroşi agenţi anticancer. Printre aceştia se numără varza, usturoiul, ceapa, prazul, legume cu care se poate efectua chimioterapie naturală. David Servan Schreiber a analizat toate studiile la care a avut acces, inclusiv cele ale profesorului Richard Beliveau, cercetător in oncologie din Canada.

Pe lăngă alimente, celulele canceroase depind şi de modul nostru de a găndi. De asemenea, prin activitate fizică putem să contribuim la detoxifierea organismului. Prin mişcare, rugăciune, yoga, meditaţie, găndurile negre şi cele stresante işi fac mai greu loc in creierul nostru şi astfel este incetinită evoluţia celulelor canceroase.

magda.marincovici@jurnalul.ro

Â

Â

×