x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VITA SANATOASA/Info

VITA SANATOASA/Info

11 Ian 2005   •   00:00

12 IANUARIE 2005
ACUPUNCTURA. Japonia, China si Coreea de Sud au decis sa se puna de acord in ceea ce priveste punctele asupra carora se practica acupunctura, intrucat acestea nu sunt tocmai aceleasi in cele trei tari, precizeaza cotidianul Asahi Shimbum. Experti din cele trei tari au convenit in luna octombrie 2004 sa armonizeze 77 de puncte, in timp ce restul urmeaza sa fie discutate pana la mijlocul acestui an, adauga ziarul. Mici diferente au fost remarcate in ceea ce priveste 92 din cele 361 de puncte de baza in acupunctura, a aratat un studiu organizat sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

ORGANIZARE. Ministrul Sanatatii, prof. dr. Mircea Cinteza, a anuntat ca in doua saptamani se va stabili echipa de conducere a Ministerului Sanatatii. In cursul zilei de luni, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii Colegiului Medical pentru definitivarea contractului-cadru. El a precizat ca se va schimba si componenta Comisiei de transparenta, astfel incat, dupa stabilirea noii structuri a acesteia, comisia sa inceapa lucrul la noile liste de medicamente.

SCHIMBARI METEOROLOGICE. Patologia endocrina poate fi influentata de schimbarile meteorologice, a specificat pentru Rompres prof. dr. Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie,"C.I. Parhon". Iarna, pentru asigurarea unui metabolism normal, se impune ajustarea tratamentului substitutiv. O atentie speciala trebuie acordata pacientilor cu insuficienta hipofizara, suprarenala. In cazul acestora, tratamentele se administreaza in functie de vreme, personalizat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă