x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

5 minciuni despre nutriţie care îţi distrug sănătatea

0
24 Iul 2017 - 15:55

Cu atâtea descoperiri ştinţiifice care duc la noi concluzii tot timpul, e greu să îţi dai seama, în cele din urmă, ce e bine să mâncăm şi ce nu. The Independent a discutat cu nutriţionista Rhiannon Lambert pentru a puncta aceste cinci minciuni despre nutriţie care ne fac rău.

1. Mâncatul prea multor ouă îţi face rău

Mulţi oameni se tem că, dacă mănâncă prea multe ouă, o să se simtă rău, deoarece conţin mult colesterol, care se crede că ar creşte riscul de apariţie a unor boli de inimă. Însă, în ciuda nivelului mare de colesterol, nutriţionista Lambert susţine că ouăle nu cresc colesterolul din sânge. “De fapt, ouăle conduc la creşterea nivelului de HDL, colesterolul << bun >>, care este cunoscut pentru că reduce riscul apariţiei multor boli”. În plus, nutriţionista a menţionat că există o mulţime de studii care arată că ouăle nu sunt asociate cu bolile inimii.

Lambert crede că ouăle sunt, de fapt, alimente fără de greşeală, deoarece au un nivel ridicat de proteine, de grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi antioxidanţi unici.

2. Uleiurile vegetale sunt sănătoase

Potrivit lui Lambert, afirmaţia că uleiurile vegetale sunt sănătoase “nu poate fi departe de adevăr”. Studiile anterioare au arătat că grăsimile polinesaturate micşorează riscul de apariţie a unei boli de inimă şi este singurul motiv pentru care oamenii consideră că uleiul vegetal este benefic.

“Oricum, este important să realizezi că există diferite tipuri de grăsimi polinesaturare, în principal omega-3 şi omega-6”, a spus Lambert. “În timp ce luăm omega-3 din peşte şi erbivore, cea mai importantă sursă de omega-6 acizi graşi provine din seminţe prelucrate şi ulei vegetal. Este important să consumăm omega-3 şi omega-6 în cantităţi echilibrate, însă toţi mănâncă prea puţină omega-3 şi prea multă omega-6.”

Aceste seminţe sunt asociate cu o semnificativă creştere a riscului de boli de inimă, care este cel mai mare ucigaş din lume. Principalul motiv pentu care uleiul vegetal este periculos este pentru că este supus unor substanţe chimice toxice când este procesat.

3.Carnea îţi face rău

Mare parte din carnea care se află în supermarket-uri este foarte diferită de carnea pe care o mâncau strămoşii noştri. Animalele sunt crescute în captivitate, iar carnea este foarte procesată. Asta înseamnă că o parte din carne poate avea un efect negativ asupra sănătăţii, însă nu putem generaliza.

Nutriţionista Rhiannon Lambert a afirmat că  este perfect normal să consumi carne roşie, neprocesată şi gătită corect o dată pe săptămână, deoarece este bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi şi plină de proteine. Oricum, alimentaţia sănătoasă este despre echilibru.

4. Toate caloriile sunt egale

Unii oameni sunt de părere că dacă îţi doreşti săslăbeşti, trebuie să creezi un deficit de calorii, însă asta nu este adevărat. Ceea ce mănânci este mult mai important decât numărul de calorii consumate.

De exemplu, consumul de proteine va reduce apetitul comparativ cu acelaşi număr de calorii provenite din grăsimi şi carbohidraţi. În plus, este mult mai greu să te opreşti din mâncat anumite alimente comparativ cu altele.

Alimentele pe care trebuiesă ne concentrăm sunt: cartofii, ouăle, fasolea, vita şi fructele, în timp ce e de preferat să evităm dulciurile.

5. Consumul de grăsimi te face gras

Acest sfat este fals, fapt dovedit în timp. Ce este cel mai important, multe produse “slabe în grăsimi” sau “fără grăsimi” conţin o cantitate mare de zahăr, deoarece lipsa de grăsimi reduce gustul produsului.

“În ciuda faptului că grăsimile au mai multe calorii pe gram decât proteinele sau carbohidraţii, dietele care sunt bogate în grăsimi nu îi fac pe oameni graşi.”, a afirmat Lambert.

Având o dietă care este bogată şi în carbohidraţi şi în grăsimi, în acelaşi timp, te va face gras, însă nu este din cauza grăsimilor. În realitate, studiile arată că oamenii care consumă multe grăsimi sănătoase pierd mai mult în greutate decât cei care au diete slabe în grăsimi.

Citeşte mai multe despre:   ouă,   carne,   fructe,   dieta,   sfaturi nutritie

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare
Imaginile avansate obținute cu ajutorul tomografie computerizate au arătat că persoanele care gătesc folosind combustibil din biomasă pot dezvolta probleme pulmonare de la concentrația periculoasă de...

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei
Depresia este o tulburare de dispoziție/stare foarte des întâlnită, din păcate.  Provoacă simptome severe care afectează modul în care te simți, gândești și gestionezi activitățile tale zilnice, iar...

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2
Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt mai protejate cu 34,3% de simptomele grave dacă desfășoară activități fizice, arată un studiu din Brazilia al Fundaţiei pentru Cercetare,...

Boala care te rătăceşte în propriul apartament

Boala care te rătăceşte în propriul apartament
Peste ultima parte a vieţii pluteşte ca un blestem boala Alzheimer, boala uitării, a confuziei în mintea omului. În creierul celor bolnavi de această maladie îngrozitoare se dereglează procesele biochimice, iar...

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență (EUA) a primului test de detectare a infecției cu COVID-19 care poate fi...

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca
Compania britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford au dezvoltat un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 a cărui eficiență este de 70%, transmite AFP. Studiile clinice intermediare au...

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%
Compania americană de medicamente Pfizer anunță că rezultatele intermediare arată că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient în proporție de 95% și protejează îndeosebi vârstnice, care au riscul...

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres
Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări...

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace
Odată cu instalarea menopauzei, multe femei se întristează că acesta este finalul rolului lor, că a venit sfârşitul. Este greşit! După apariţia menopauzei, în jurul vârstei de 50 de ani, femeile încep un...

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 
Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care se confruntă oamenii, iar de cele mai multe ori nefericirea este adusă de prima variantă, iar...

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea
Operaţia de înlocuire a cristalinului în cataractă a devenit o intervenţie uzuală, fără internare, iar intervenţia redă vederea de dinainte. Pe de altă parte, în glaucom, operaţia este ulterioară...

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase
Cercetătorii au descoperit o legătură moleculară directă între alimentație și riscul de dezvoltare a cancerului. O echipă internațională de cercetători a ajuns la concluzia că lactatele și carnea...

Efectele melatoninei asupra COVID-19

Efectele melatoninei asupra COVID-19
Melatonina ar putea ajuta la tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Clinica Cleveland. Aceasta este o substanță care reglează somnul și poate fi...

Un nou tratament pentru maladia Alzhaimer

Un nou tratament pentru maladia Alzhaimer
Un nou medicament pentru tratarea maladiei Alzhaimer este anunțat de compania Biogen. Acesta este  considerat eficient de Autoritatea pentru Medicamente și Alimente a SUA (FDA), transmite Reuters. Se...

Cum să gestionezi eficient intoleranța la lactoză

Cum să gestionezi eficient intoleranța la lactoză
Intoleranța la lactoză, care nu trebuie confundată cu alergia la proteinele din lapte, afectează tot mai multe persoane. Deși nu este periculoasă pentru sănătate, provoacă probleme digestive foarte dureroase. Ce...
Serviciul de email marketing furnizat de