x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 6 beneficii ale ceaiului de ghimbir asupra sănătății

6 beneficii ale ceaiului de ghimbir asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   09:00
6 beneficii ale ceaiului de ghimbir asupra sănătății

Ceaiul de ghimbir are multe beneficii asupra sănătății datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante.

Proprietățile medicinale ale ceaiului de ghimbir. Ce modificări poate produce în organism

Partea ghimbirului care se folosește în alimente și în scopuri medicinale este rizomul sau tulpina subterană. Se prepară prin punerea ghimbirului proaspăt în apă clocotită iar apoi se lasă la hidratat sau se amestecă cu o lingură de ghimbir în apă fierbinte.

Ghimbirul este bogat în potasiu, magneziu, mangan, cupru, fibre, vitamina B6, vitamina C.

1. Sănătatea digestivă

Are un efect benefic asupra timpului necesar unei persoane pentru a digera alimentele dar și asupra disritmiei, o tulburare care afectează mișcarea alimentelor prin sistemul digestiv.Poate regla astfel motilitatea gastrointestinală.  Însă consumul de ghimbir poate provoca unele efecte adverse. Printre acestea se regăsesc balonarea sau disconfortul general.

2. Greață

Ghimbirul poate atenua senzația de greață și vărsăturile, fiind astfel util în timpul sarcinii. Efectele ghimbirului ar putea fi mai puternice decât unele medicamente în reducerea senzației de greață și a vărsăturilor după o procedură în care se aplică anestezia generală.

3. Metabolism

Efectul de încălzire al ghimbirului se utilizează în produsele asociate gestionării greutății corporale datorită efectului său metabolic. Ghimbirul are proprietăți termogenice, care pot stimula cantitatea de calorii pe care corpul o arde. Poate gestiona obezitatea prin mecanisme, cum ar fi termogeneza, controlul apetitului și inhibarea absorbției grăsimilor în intestine, conform Forbes.

4. Sănătatea creierului

Poate proteja sănătatea creierului împotriva stresului oxidativ, afecțiune care poate apărea atunci când nu există suficienți antioxidanți pentru a combate nivelurile ridicate de radicali liberi din organism, ceea ce poate provoca deteriorarea celulelor și țesuturilor. Acest lucru poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni degenerative precum Alzheimer și Parkinson.

5. Nivelul de zahăr din sânge

Compușii din ghmbir pot oferi efecte benefice asupra glucozei din sânge, potrivit Eating Well. Ghimbirul poate ajuta la mutarea glucozei din sânge în celule.

6. Antiinflamator

Poate diminua inflamația, inclusiv prin suprimarea citokinelor proinflamatorii.. Proprietățile medicinale ale ceaiului de ghimbir pot contribui la atenuarea durerii în cazul persoanelor care suferă de osteoartrită, o formă de artrită care apare din cauza distrugerii sau deteriorării cartilajului articulațiilor. Ceaiul de ghimbir poate trata dismenoreea, notează medicool.ro.

×
Subiecte în articol: ceai ghimbir sanatate